arkiv : om : english : RSS

Ironi på sitt beste - den veganske agendaVegan-agenda.jpg

Veganer blir ofte anklaget for å ha en skjult agenda; noe de vil “selge”, noe truende, noe du “må passe deg for”.

I virkeligheten er vi ikke på jakt etter pengene dine, eller å snu livet ditt opp ned. Alt vi vil, er å få slutt på unødvendig misbruk og slakt av utallige dyr verden over.

I dag vil jeg imidlertid snakke om det største agendaen av alle; agendaen du ikke engang har tenkt over at eksisterer.

Hvor blir det av ironien?

Ironien lyder som følger; mens du bruker masse energi og krefter på å anklage veganere for sin agenda, stopper du ikke et sekund for å tenke over det største agendaen av alle.

Visste du at kjøtt -og meieriindustrien bruker utallige milliarder på reklame, spesifikt designet for å overbevise deg om å spise kjøtt? Denne industrien er ikke interessert i deg eller ditt beste, de vil bare ha pengene dine. Kan du helt ærlig si det samme om en veganer som bare forsøker å minske lidelse her på jord?

Den usynlige agenda

Corpagenda.jpg

Faktum er at kjøtt -og meieriindustrien har gjort en så god jobb med sin agenda, at du ikke lenger tenker over det. Du tar den for gitt. Markedsføringen er så utrolig effektiv at du ikke kjenner den igjen for hva den egentlig er. 

Dette er ikke din skyld, de er rett og slett bare så gode.

Deres agenda trykkes ned i halsen din uansett hvor du befinner deg.

Legg merke til produktplasseringer på TV og i film, se plakater og reklame i butikken, på bussholdeplasser, i reklamefilmer - ja - praktisk talt overalt.

Min oppgave er ikke å fortelle deg hva du skal føle eller hvordan du skal tenke, da det er fullstendig opp til deg. Alt jeg ber om er at før du klistrer en agenda på veganere, tar et steg tilbake, og betrakter omgivelsene dine.

De fleste veganer har valgt sin livsstil på grunnlag av følgende.

Hvordan kan dette på noe vis klassifiseres som negativt, eller assosieres med en skjult og skummel agenda? Hvordan er dette en trussel?

Vær kritisk - vær skeptisk

Når en agenda er effektiv nok til at man ikke lenger tenker over at den eksisterer, er det på tide å ta et skritt tilbake. Jeg er sikker på at du kan være enig i at en agenda som satt frem av kjøtt -og meieriindustrien, er betydelig større og mer skadelig enn hva en såkalt vegansk agenda kan beskrives for å være.

Jeg håper at dette var oppvekkende.

Som vanlig,
for dyrene,
Stian.