arkiv : om : english : RSS

Er det frekt å sammenligne jødeutryddelsen med kjøtt -og meieriindustrien?Cat-tear.jpg

Hvis du tar turen innom en hvilken som helst bygning hvor kjøttindustriens dyr huses, og erstatter dyrene med jøder, er det nettopp en holocaust sitter igjen med. Her snakker vi om en bygning spesielt utviklet for å undertrykke, pine og drepe.

En holocaust kan best defineres som ødelegelse/slakt på massiv skala.

Tyskerne drepte ca 6 millioner jøder under krigen. Hvis du slenger på sigøynere, handikappede og andre uheldige folk, snakker vi ca 12 millioner mennesker totalt.

I norge alene, dreper vi over 71 millioner dyr hvert år for å imøtekomme apetitten vår.

Screen Shot 2014-08-16 at 17.23 .51 .png

Holocausten som fant sted under andre verdenskrig, er med andre ord bare et lite drypp i havet sammenlignet med holocausten vi påfører dyr hvert eneste, bidige år.

Til dette vil mange fortsatt si at det er frekt av meg å sammenligne mennesker med dyr på denne måten, men la meg i det minste spørre hvorfor? Hvorfor må det ene nødvendigvis ugyldiggjøre det andre? Praksisen er like jævlig i begge tilfeller, og begge parter gjennomgår et rent helvete med smerte.

Hvis, f.eks, du mener at denne sammenligningen på noe vis gjør lett av hendelsene under andre verdenskrig, lurer jeg på hvorfor du mener at det ikke er plass nok til dem begge her i verden.

Faktum er at begge eksisterer, og at involverte parter lider/led i stor grad. Den ene påvirker ikke den andre.

Screen Shot 2014-08-16 at 17.23 .23 .png

Jeg kan ikke anse dette som annet enn et forsøk på å ta fokus bort fra den faktiske diskusjonen rundt hva dyr gjennomgår hver eneste dag, hver eneste time, hvert eneste sekund.

Evnen til å lide

Husk alltid at verdi ikke kan klassifiseres etter intelligens, men etter evnen til å lide.

Roped.jpg

Det spiller ingen rolle hvor vidt du er et menneske eller dyr, du kan fremdeles føle smerte!

For å gjøre dette klinkende klart, anser jeg det på ingen måte som frekt å sammenligne hendelsene under andre verdenskrig med det vi påfører dyr hver eneste dag.

Jødeutryddelsen var en brutal og jævlig event som aldri må glemmes, men måten vi behandler dyr på var forkastelig lenge før krigen, og den har ikke blitt bedre siden.

Jeg har ingen tolmodighet for de som sier at jeg ikke bryr meg om mennesker, og at jeg må korrigere prioritetene mine. Husk igjen at evnen til å lide, er hva jeg baserer dette på.

Vi dreper flere dyr i løpet av en enkelt dag, enn antallet jøder som måtte bøte med livet under hele krigen tilsammen.

Leonardio da Vinci sa engang

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look on the murder of men."

Screen Shot 2014-08-16 at 17.24 .45 .png

Når skal vi ta ansvaret for faenskapen vi bedriver? Når skal vi deklarere av nok er nok?