arkiv : om : english : RSS

Melk og etikkMedia, myndigheter, foreldre og venner; alle forteller oss hvor sunt kumelk er for oss, men ingen snakker om hvordan melken faktisk produseres.

På den andre siden av melkekartonger som avbilder lykkelige kuer og grønt gress så langt øyet kan se, finnes en mørk og dyster virkelighet.

Mange milliarder kuer tortureres og drepes hvert år, slik at du kan helle kumelk over frokostblandingen din.

Livet til ei melkeku

Regelmessig sparking, slag, henging, knivstikking og voldtekt er noen av tingene melkekuer lever med hver dag. Ved å drikke melk bidrar man til industrien som holder dette gående.

Livet til ei melkeku kan grovt sett deles opp i 3 faser, hvor fase 1 og 2 går hånd i hånd frem til kua henrettes og selges til slakt i fase 3.

Merk også at denne artikkelen ikke tar for seg kua’s liv mens hun blir oppdratt til å bli ei melkeku i utgangspunktet, men tvil ikke, den delen av livet hennes er ikke penere.

Velkommen til helvete.

1) Hun blir slått og mishandlet

Vi vet at dette er tilfellet, fordi det er blitt utført utallige spaningsoppdrag hvor folk har gått “undercover” på melkefarmer med skjult kamera.

Brutaliteten som er avdekket vil få selv den hardeste av oss til å få vondt i magen.

Tvil ikke et sekund; dette er ikke snakk om isolerte tilfeller i ny og ne, her snakker vi om den daglige torturen de fleste melkekuer går gjennom hele sitt liv.

Og hvis du lurer, så består slutten av livet til ei melkeku av henrettelse, hvorpå hun blir solgt til slakt, og til slutt ender opp på et middagsbord eller en sommergrill. Dette skal vi se nærmere på snart.

Hvis du drikker melk, ber jeg deg ta en kikk på videoene nedenfor. Ikke fordi jeg vil at du skal skamme deg, eller fordi du skal føle det som et angrep. Men fordi jeg vil at du skal forstå hvor melken du drikker faktisk kommer fra. Jeg vil at du skal reflektere over hva som kreves for at mennesker alltid skal ha melk i kjøleskapet.

Hvis du gjør et enkelt søk på youtube, vil du fort se hvor brutal melkeindustrien er.

Jeg ønsker å vise deg en av disse videoene, men hvis du føler at det blir for sterkt å se på, vil jeg nå beskrive det som skjer med ord, slik at du kan få det med deg likevel.

Videoen viser kuer som blir stukket med høygafler, skamslått med tunge objekter, slått i hodet og på kroppen, sparket, få halene sine brukket og mye mer. Mens dette pågår, får vi også se en av arbeiderne på farmen uttale med stolthet; “we beat the fuck out of the cows”, mens han gir uttrykk for å nyte det. Han forteller videre om hvordan han skamslo hodet til en av kuene så mye at det til slutt ikke var gjennkjennelig. Med andre ord, kuen ble så hardt slått at hodet hovnet opp overalt.

Hvis ikke dette får deg til å gråte, så vet ikke jeg.

Det er spesielt 2 ting jeg vil at du skal sitte igjen med her.

1) Ved å drikke (kjøpe) melk, bidrar du til at denne industrien holdes i live.

2) Det er opplagt ingen effektive regelverk tilstede som hindrer disse tingene i å skje. Vi gidder rett og slett ikke avse ressurser til det.

2) Hun blir voldtatt

Viste du at før ei ku kan produsere melk, må hun være gravid? Kuer voldtas med rutine gjennom hele livet, slik at de kan produsere så mye melk som mulig.

Når ungene blir født, tas de fra kua med en gang, og blir nesten alltid drept (kniv i halsen), fordi det ikke er økonomisk lønnsomt å holde dem i live.

Tanken her er at vi kan ikke la kalvene drikke melka til mor, for den melka skal selges til deg, forbrukeren.

Hva hvis noen voldtok deg ved å skyve et metallrør med sperm opp i skrittet ditt, bare for å drepe babien din så fort den ble født?

Når ungene tas på denne måten er det observert at kuene blir stående å skrike i lang tid, med tydelig uttrykk for sorg og desperasjon over å bli fratatt ungene sine.

Er det rart de skriker?

3) Hun henrettes

Når kroppen hennes ikke tåler mer, vanligvis etter 3-5 år, og melkeproduksjonen reduseres, er det på tide å henrette henne.

Hvis du tror henrettelse skjer humant, kan du drømme videre.

Forresten, finnes det egentlig noe som kan kalles “human henrettelse”? Jeg vil argumentere for at nei, det gjør det ikke. Henrettelse er og vil alltid være en brutal handling, og du kan ikke bare slenge på et klistermerke som sier “humant” og tro at det gjør det greit.

Noen vil argumentere for at så lenge vi gir dyrene et langt liv, og ikke slår og mishandler dem, men så henretter de, er det greit. Det er like dumt som at jeg presenterer deg med følgende scenario; hva hvis vi gikk på en date, jeg kjøpte blomster, vi spiste, vi danset, vi drakk vin, vi lo. Men, på slutten av kvelden, gav jeg deg en tablett i drinken som gjorde at du besvimte. Jeg voldtok deg, og så plasserte jeg en pistol i panna di og trykket på avtrekken. Er det sivilisert? Er det greit? Jeg mener, du var jo ikke våken når jeg drepte deg.

Kuer er ikke så heldige. Vanligvis henrettes de med kniv, og blør sakte utover gulvet mens det er våkne og føler smerten dette medfører.

Med andre ord, kua er helt våken og klar over hva som skjer, og får gleden av å kjenne et skarp kniv trykke inn i halsen sin. Dette fører til en langsom og brutal død.

Kuene henges ofte fra taket når dette skjer. Og uten at det trengs og nevnes, er det naturlig at kua opplever store smerter fra å ha hele kroppsvekta si hengende etter et ben fra taket.

Hvis du drikker melk, ber jeg deg igjen om å se på videoen nedenfor.

Videoen viser en typisk henrettelse av ei ku som ikke lenger er nyttig for melkeindustrien.

Du vil også legge merke til at kua som henrettes er gravid. Etter at de har kuttet over halsen hennes, kutter de opp magen, og drar ut ungen hennes.

I dette tilfelle lar de ungen ligge på gulvet en liten stund, før en av mennene skjærer halsen over på henne også.

Med halsen oppskåret, og blodet fossende, kan du se kroppen til den lille kalven ligge å vri seg i smerte på gulvet i flere minutter før den endelig dør.

Arbeiderne ler godt mens de ser på kalven vri seg i smerte.

Når kalven er død, blir den plukket opp, og bokstavelig talt kastet i en søppelbøtte.

Dette skjer med milliarder på milliarder av kuer hvert år.

Arbeiderne i videoene er drittsekker, men du bidrar til å holde industrien gående

Det finnes ingen unnskyldning for det arbeiderne i disse konsentrasjonsleirene driver med, men det er takket være oss, forbrukerne, at de har jobben sin i utgangspunktet.

Igjen, jeg vil ikke at du skal skamme deg, men jeg vil at du skal forstå hvorfor konsumering av dyreprodukter bidrar til å holde denne industrien i live.

Kjøtt -og melkeindustrien bruker utallige summer på markedsføring, og utsagn som ”got milk?” er nøye gjennomtenkt for å overbevise deg om å kjøpe mer.

Melkeindustrien bryr seg hverken om deg eller dyr, de er her for å tjene penger.

Ikke bidra til galskapen!

PS! Hvis du lurer på hva du kan drikke istedet, som ikke skader dyr, finnes det mange veganvennlige melkevarianter der ute. Jeg kommer garantert til å skrive et innlegg om det i fremtiden.