arkiv : om : english : RSS

Unngå depresjon i en verden full av grusomhetHelt ærlig, finner jeg det tidvis vanskelig å beholde optimisme. Tanken på en verden full av grusomhet mot dyr har en tendens til å påvirke de som bryr seg.

Screaming.jpg

Spørsmålet; hvordan beholder man optimismen i en verden full av grusomheter, befinner seg ofte i mitt hode.

Hvordan er det meningen at man skal akseptere at folk er mer interesserte i siste mote, enn hvor vidt de bryr seg om tortur og drap av andre skapninger?

Et av mine store idoler, Gary Yourofsky, har hjulpet meg i tunge stunder. Hvis du bryr deg om dyrevelfred, kan jeg nesten garantere at han vil hjelpe deg også.

Spør du meg, er Gary et uvurderlig menneske i kampen mot kjøtt og meieriindustrien. Gary har holdt utallige foredrag hvor han logisk og saklig presenterer hvorfor veganisme og dyrevelferd må aksepteres av allmennheten.

Basert på dette, var det bare logisk at jeg tok kontakt med Gary, takket for hans innsats, og spurte hvordan han takler en verden full av grusomhet mot dyr.

Som et svar på min henvendelse mottok jeg følgende.

Thanks for choosing to be a sane person in this insane world.

I am not immune to the frustration, anger and madness either. I am a proud misanthrope these days, and a recluse. When I am not giving 200 lectures annually, I am at home with my dog and wife. I dislike everyone else.

But, as you know, you still gotta fight the good fight. It is now your job to find people who ARE thirsting for knowledge, who aren’t comfortably numb with all the cruelty inflicted on the animal kingdom. And teach them. Unfortunately, you have discovered that enlightenment is bittersweet. On one hand, it is wonderful to see the truth, to know the truth, and to live the truth. However, it is maddening to realize how evil our family, friends and species can be! Fortunately, not all of us are evil nor beyond help. Find the good ones and forget about banging your head against the wall with the reprobates.

G

Det er tydelig at Gary, som alle andre, føler frustrasjon og sinne over hva dyr utsettes for. Hvis det ikke var tilfellet, er det tvilsomt at han hadde valgt å bli en aktivist i utgangspunktet.

Jeg vet med sikkerhet at mange andre kjenner på de samme følelsene som Gary, noe som gjør en av Gary’s meldinger desto viktigere.

But, as you know, you still gotta fight the good fight.

Med andre ord spiller det ingen rolle hvor jævlig du føler deg, da det aldri vil gjøre livet til et eneste dyr bedre. Det eneste som vil utgjøre forskjell, er å bli aktiv. Si hva du mener, og gjør dine ytringer klingende klare. Få slutt på galskapen mot dyr nå!

It is now your job to find people who ARE thirsting for knowledge, who aren’t comfortably numb with all the cruelty inflicted on the animal kingdom. And teach them.

Gary viser oss at aktivisme fungerer. Han viser oss at det faktisk virker å snakke ut om hva du mener.

Det føles kanskje ikke slik akkurat nå, men tro meg, det er effektivt. Det føles kanskje som om at din stemme bare utgjør en liten dråpe i en stor bøtte, men hvis nok av oss skaper oppmerksomhet rundt tema, vil bøtten til slutt bli full. Til slutt, vil den renne over!

Som Gary har påpekt tidligere, tok det fryktelig mange år bare for å overbevise hvite mennesker om at det ikke var greit og eie svarte mennesker. Du kan jo tenke deg hvor lang tid det vil ta å overbevise folk om at det ikke er greit å mishandle dyr.

Lenge etter at både du og jeg er døde, vil menn og kvinner som enda ikke er født, se tilbake på historien og legge merke til de av oss som hadde nok mot til å stå for det som er riktig. De vil lure på hva i huleste helvete vi tenkte på, når vi torturerte dyr på den måten vi gjør i dag.

Sannhet et både bitter og søt. På den ene hånd er det vakkert å se sannheten, men på den andre, gjør det vondt.

Det gjør vondt å oppleve venner, familie og fremmede gjøre lett av dine verdier. Det gjør vondt når de ler. Det gjør vondt når de later som at du er gal, når alt du forsøker å gjøre, er å ikke skade dyr!

Fortunately, not all of us are evil nor beyond help. Find the good ones and forget about banging your head against the wall with the reprobates.

Ikke kast bort tiden din på de som nekter å høre, bruk heller tiden din på de som kan overbevises om at dyr skal behandles med respekt, og ikke tortureres slik de gjøres per i dag.

Visste du at det eksisterer stor industri hvor bl.a hunder flås levende? Vet du hva ei ku gjennomgår for å produsere melk?

Det kan være tidvis vanskelig å kjempe for hva som er riktig, og hva som virkelig betyr noe her i verden, men hvis du spiser dyr og dyreprodukter, har du en moral obligasjon til å vite hvor maten din kommer fra.

Den beste talen du noengang vil høre

Til slutt, ønsker jeg å presentere en av de beste talene som noen gang er presentert på vegne av dyr verden over. Den er gitt av Gary Yourovsky, og har blitt oversatt til over 30 språk.

Kan du sette av 1 time i livet til å forstå hvor maten din kommer fra?

For the animals,
out