arkiv : om : english : RSS

Vi kan lukke øynene, men det hjelper ikke de som liderCloseeyes.jpg

Mange av oss forstår at kjøtt -og meieriindustrien ikke er en dans på roser, men velger likevel et liv hvor de enten ikke bryr seg, eller bevisst velger å lukke øynene. Dette vet jeg godt, fordi dette pleide å være meg.

Jeg har spist mye kjøtt i løpet av den korte tiden jeg har eksistert, og så lenge jeg kan huske, også bevisst gjort et valg om ikke å undersøke hvor maten min kom fra. På et vis, har jeg alltid vært klar over at dersom jeg først går inn for å forstå hvor mye dyrene vi spiser lider, ville det tvunget meg til å gjøre andre valg.

Kort oppsummert gjorde jeg et bevisst valg i å lukke øynene mine.

Hva vil skje dersom du velger å ikke lukke øynene dine?

Mens jeg sitter her og reflekterer over et valg som skjermet meg fra sannheten, føler jeg meg ikke akkurat stolt. Snarerere tverdt i mot; jeg føler brudd på en moral obligasjon, en obligasjon om å vite hvor maten min kommer fra, og hva det innebærer å produsere den.

Velg å se!

Choosingtolook.jpg

Det lett å forstå at folk flest velger å ikke undersøke brutaliteten i kjøtt -og meieriindustrien, men det betyr ikke at valget kan rettferdiggjøres.

Du tenker kanskje at kua som produserer melka du drikker, tilbringer livet sitt på grønne jorder og i det fri? De fleste kuer tilbringer hele livet i fjøs, hvor vold slett ikke er et uvanlig fenomen. De heldigste får oppleve å være utendørs i korte perioder i året.

Kuene er omringet av så mye bakterier og avføring, at de pumpes fulle av antibiotika. Gjør man ikke det, vil kuene bli syke og dø. Som en bieffekt av dette, begynner vi å se minskende effekt av antibiotike hos mennesker også, rett og slett fordi det overbrukes så til de grader.

Visste du forresten at ei ku må være gravid for å produsere melk? Det innebærer at kua blir voldtatt om og om igjen helt til kroppen ikke klarer mer, og når det skjer, blir kua sent til slakt. Ungene blir naturligvis drept så fort som de blir født, fordi dersom vi skulle holdt dem i live, hadde de brukt opp melka som istedet skal selges til deg; og det kan vi jo ikke ha noe av, eller hva?

Hvorfor velger du å lukke øynene?

Spørsmålet fra meg til deg, lyder som følger; hva tror du hadde skjedd dersom du valgte å ikke lukke øynene dine, men istedet undersøke hvor maten din kommer fra?

Velger du bevisst å se bort fra ondskapen fordi du er redd for at noe annet vil tvinge deg til å gå i tankeboksen, og kanskje til og med gjøre en endring i ditt livssyn?

Vi skal ta vare på de svakeste, ikke utnytte dem!

Hva er din grunn til å lukke øynene?